Miran Videtič o nekaterih novinarjih RTV: “Siromaki so pred zavodom spremljali, če je kakšno delo za njih, potem so pa službice na ministrstvih in parlamentu dobili”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

Kljub temu, da na RTV Slovenija stavka manjšina tam zaposlenih, želijo ti tudi s pomočjo njihovega medija ljudi prepričati, kako vsi delijo njihovo razmišljanje. Tako želi peščica zaposlenih na RTV Slovenija poslati signal, da trenutno vodstvo omejuje njihovo delo, medtem, ko ravno njihovi somišljeniki (odgovorni uredniki) cenzurirajo drugače misleče novinarje.

Tako sta bila v preteklem tednu deležna cenzure zgodovinar in novinar dr. Jože Možina ter Igor Pirkovič. Kljub temu je Tatjana Pirc, predsednica Novinarskega častnega razsodišča za Večer izjavila, da ji je žal sodelavk in sodelavcev, ki naj bi zaradi trenutnih razmer zapustili RTV Slovenija. Oni pa naj bi vztrajali in morajo vztrajali.

Na takšna stališča se je odzval politični analitik Miran Videtič, ki je zapisal: “…. tudi meni se smilijo siromaki!!! Dan za dnem v vrsti pred zavodom za zaposlovanje stali in gledali, če je kak pralni stroj za pošraufat, koga preselit, kolm za premetat, drva pocepati.. In na koncu dobijo službice po ministrstvih in v parlamentu. Vsaj tam!” Pri tem je imel verjetno v mislih vse domnevno neodvisne novinarje, ki so iz RTV Slovenija uspešno prestopili v politiko.

Vit: Twitter