Miran Videtič: “Oblast se niti okoli terorizma ne more poenotit. S stališčem dobimo nek “zmazek razočarane gospodinje” oziroma sindrom Ljudmile Novak”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

Zadnji dogodki povezani z napadom Palestine na območje Izraela in s tem posledično stališča naših predstavnikov ljudstva so pokazala, da se niti na tem področju trenutna oblast ne more poenotiti. Tako smo priča, da imajo celo koalicijske stranke, ko gre za obsodbo terorizma različna stališča, na kar opozarja nenazadnje tudi politični analitik Miran Videtič. Žal smo prišli celo tako daleč, da napad na civiliste poslanci koalicijske partnerice označujejo za vojaško posredovanje.

Kot se je izrazil Miran Videtič, se danes oblast niti okoli terorizma n more poenotiti. Tako smo namreč priča diametralno nasprotnim stališčem Gibanja Svoboda in Levice, predsednica republike pa daje vtis, kot, da ne ve katero stališče naj podpre. In kot piše Videtič smo priča izdelku v smislu “zmazka razočarana gospodinje” oziroma sindromu Ljudmile Novak. Vendar, ko je potrebno braniti ideologijo ter posel se znajo ti isti akterji zliti v eno.

Da se dejansko stranke ne morejo poenotiti kaže stališče Mateja T. Vatovca, ki operacijo islamističnega gibanja Hamas označuje za vojaško dejanje. Poslanec Levice tako za vojaško operacijo označuje napad na civilne žrtve in to s strani organizacije, katero svet uvršča med teroristične organizacije.

Vir: X