Miran Videtič: “Pokažita kanček državotvornosti in čistega obraza ter enostavno sestopita. Narod ne bo zameril, tudi gospodarstvo ne.”

Foto: Vlada Republike Slovenije

Predsednik vlade Robert Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon igrata igro dvojnih pravil. Medtem, ko slednja trdi, da bo Slovenija nemudoma priznala Palestino, Golob navaja, da še ni pravi čas za to dejanje. Kot opozarja Miran Videtič pa je to zgolj in samo igra za lastne interese ter lastne koristi, na koncu pa sramotenje Slovenije.

https://x.com/BojanPozar/status/1793679005947969707

Politični analitik je svoj zapis začel malo sarkastično in navedel, da najboljši menedžer in najaktivnejša zunanja ministrica – po mnenju njunih dveh brezhrbteničarjev že dneve in dneve sramotita Slovenijo kot svetovno javnost. Najbolj žalostno pa je, da to počnete danes, ko je Slovenija predstavnica v Varnostnem svetu in s tem povzročata še dodatno blamažo.

Za svoje koristi pa sta izbrala za tarčo trpeče v Palestini in prijateljsko državo Slovenije Izrael. Videtič pa je prepričan, da gre zgolj za strah pred evropskimi volitvami in ohranitvijo lastnih koristi. “Fuj! Ostudno! Priznajta ali pa povejta, da priznanja ne bo! Še najbolje pa bi bilo, da pod težo prezahtevne odločitve, v katero sta se (pričakovano) zaštrikala, pokažeta kanček državotvornosti in čistega obraza ter enostavno sestopita. Narod ne bo zameril, tudi gospodarstvo ne,” je razmišljanje zaključil Mirav Videtič.

Vir: X