Miran Videtič: “Postali smo res smešna država. Na dan tekme so namreč imeli politiki hude obveznosti v Nemčiji”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

Novinar Bojan Požar je v zadnji oddaji Ura moči izrazil na eni strani zadovoljstvo, da se je v Nemčiji tekme slovenske nogometne reprezentance udeležilo 20 tisoč Slovencev. Na drugi strani pa izrazil razočaranje, da je bilo na tekmi tudi tako veliko slovenskih “nepomembnih” politikov, ki so jim ogled omogočili davkoplačevalci. S tem stališčem se je strinjal tudi politični analitik Miran Videtič.

https://x.com/CirilJenko/status/1804986850475672047

Kot je v svojem izvajanju poudaril politični analitik smo lahko na nogometni tekmi videli politike, ki tam dejansko nimajo kaj početi. Tako izpostavlja prisotnost direktorja policije ali pa zunanje ministrice. Miran videtič se je predvsem dotaknil prisotnosti direktorja policije in to ravno na dan, ko se je Slovenija soočala s kolapsom na regionalni cesti Grosuplje – Ljubljana. Tako v šali izjavi, da je morda koordiniral 20 tisoč slovenskih navijačev v Nemčiji.

Miran Videtič tako navaja, da smo res postali ena smešna država, saj je imelo veliko število slovenskih politikov ravno na dan temkme v Nemčiji hude obveznosti. V nadaljevanju poudarja, da na takšni tekmi zunanja ministrica nima kaj početi, prav tako ne predsednik vlade, ker ima državo v razpadu.

Vir: X