Miran Videtič prepričan, da nam državo vodijo nevladne organizacije, saj jih vlada močno zaliva s finančnimi sredstvi

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

Politični analitik Miran Videtič je s novinarko Demokracije Petro Janša opravil intervju s katerim je naredil prerez skozi politično dogajanje pod Golobovo vlado. Sam je po besedah zagovornik liberalnih stališč, v kombinaciji s čustvi do sočloveka. Kot poudarja pa smo danes bolj kot temu priča kvaziliberalizmu, ki temelji na značilnostih ekstremnih skupin. Sam tudi zagovarja odločne in samozavestne politike, prav tako pa predstavnike državnih institucij in podjetij, saj takšni ljudje lahko uspešno vodijo institucije.

Foto: Zajem zaslona Twitter

V pogovoru je Miran Videtič povedal, da se ne vidi kot medijska osebnost, ampak je aktiven državljan. Poudraja, da smo danes priča nesrečni zgodbi lažne depolitizacije RTV Slovenija, kar pa ne more trajati ravno dolgo. Danes smo z RTV prila medijski hiši, ki namesto, da bi informirača, ljudem vsiljuje prepričanje skupine novinarjev, ki vodijo RTV Slovenija.

Sogovornika sta se dotaknila tudi tako imenovanih nevladnih organizacij, ki imajo v Sloveniji specično vlogo. “Glejte, nesrečno vprašanje Bližnjega vzhoda je nekaj, kar ta svet deli in okupira že leta. Težko si predstavljam, da bi bili vsi tisti, ki kritiziramo teroristično dejanje Hamas ali pa katerekoli druge teroristične skupine, lahko obtoženi, da ne maramo palestinskega naroda – to preprosto lahko vidijo samo oči radikalca. Ali kdo danes sovraži Nemce zaradi Hitlerja? Ali pa Hrvate zaradi Pavelića? Ali danes kdo sovraži Srbe zaradi Miloševića? Ali Ruse, ker imajo Putina? Precej agresivne ljudi sem naštel, ki so začenjali vojne. Ne! Naroda nihče ne sovraži! Jaz ne sovražim Palestincev, da obsojam Hamas. Samo vrnimo se v leto 2005, ko se je Izrael umaknil z zasedenih območij Gaze. Kakšen je bil odgovor Palestincev? Izvolili so Hamas za svoje politične predstavnike,” je v intervjuju dejal Miran Videtič.

Celoten pogovor si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Nova24TV