Miran Videtič: “Tanja Fajon je na Blejskem strateškem forumu uspela nasmejati jedrno Evropo, saj je panel deloval kot Stand up comedy ali diplomatsko roastanje”

Foto: Twitter Teva

Ko se je v Sloveniji – Bledu mudil politični vrh držav Zahodne Evrope in Višegrajske skupine, je takrat opozicija KUL tarnala, kako se vlada Janeza Janše odmika jedrni Evropi. Danes, ko člani takratne opozicije na Blejskem strateškem forumu ne upejo gostiti nobenega drugega predstavnika kot predstavnikov Balkana, pa so mnenja, da se Slovenija približuje jedrni Evropi. Poleg tega pa kot opozarjajo mnogi z Golobovo vlado ta pomeben panel izgublja na kvaliteti.

Glede dogajanja na zadnjem forumu na Bledu je zelo kritično oceno podal politični analitik Miran Videtič. Prav tako je tudi stališče Videtiča, da je letos dejansko šlo za strateški forum “Zahodni Balkan”, ki že sam po sebi pove kakšni politični predstavniki so bili prisotni. Še bolj pa je Videtič kritičen do zunanje ministrice Tanje Fajon.

Z blejskim panelom “zahodni Balkan” je naša izganjalka populizma Tanja Fajon v popolnosti uspela… nasmejati jedrno Evropo! Pa verjetno višegrad tudi. Meni je panel bolj deloval kot neke sorte Stand up comedy ali diplomatsko roastanje,” je kritičen do letošnjega dogodka na Bledu Miran Videtič. Do takšne asedbe ni kritičen samo Videtič, ampak je moč mnoge kritike zaznati tudi na družbenih omrežjih.

Vir: Twitter