Miran Videtič: “Zadnja pobuda Spomenke Hribar kaže, da je zadnja bitka generacije pravzaprav bitka za vrnitev v nek pretekli čas”

Foto: Twitter, RTV Slovenija

Kljub dejstvu, da so na Elesu Miranu Videtiču prepovedali javno komentiranje družbeno političnih dogodkov, eden najboljših poznavalcev slovenskega političnega prostora na socialnih omrežjih pove stvari brez “dlake na jeziku”. Tako je tudi v primeru zadnje izjave Spomenke Hribar, ki je mnenja, da bi si morali prizadevati za neuvrščenost po vzoru Tita in Jugoslavije.

Kdor je prebral zadnjo “neuvrščeno” pobudo Spomenke Hribar, je hitro ugotovil, da je t.i. “zadnja bitka generacije” pravzaprav bitka za vrnitev v nek pretekli čas”, je prepričan Miran Videtič. Pri tem je Videtič omenil Deutche Welle, ki je o tistih časih zapisal, da je gibanje neuvrščenih videti kot retro radijski kotiček. Vsi ga občudujejo, a nikomur ne pade na pamet, da bi ga vključil. Kljub vsemu si elite skrajnih postjugoslovanskih držav želijo vsake toliko časa videti nekaj takšnega.

“Glede na to kako lahkotnega miselnega vzorca je gospa, me ne bi presenetilo, če bi njen naslednji predlog bil, (spet) meja Virovitica-Karlovag-Karlobag,” je še zapisal Miran Videtič.

Vir: Twitter (Bojan Požar)