Mirko Mayer: “Anže Logar bi v morebitno novo samostojno zgodbo krenil bolj politično zrel kot Gregor Virant”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina)

V oddaji Vroča tema na Domovini so se voditelj Luka Svetina in gosta Mirko Mayer ter Marko Pavlišič, dotaknili tudi predsedniških volitev in ugibanj okoli nadaljnje poti dr. Anžeta Logarja. Po mnenju obeh gostov, bi dr. Logar z morebitno novo samostojno zgodbo bil politično bolj zrel kot Gregor Virant.

Mirko Mayer je izrazil prepričanje, da bi dr. Anže Logar v morebitno novo politično zgodbo stopil bolj zrel, kot je bilo to v primeru Gregorja Viranta. S temi navedbami se je v veliki meri strinjal tudi Marko Pavlišič, ki je mnenja, da je dr. Logar politično bolj moder in manj temperamenten. To je dejal, da kažejo tudi odzivi dr. logarja na novinarske kamere in mikrofone, saj ta za razliko od Gregorja Viranta premišljeno daje izjave, medtem, ko Virant ni mogel mimo kamer, da ne bi podal izjave.

Mirko Mayer je še izrazil stališče, da je dr. logar kljub umirjeni retoriki dokazal, da je vseeno mogoče na volitve pripeljati 400 ali več tisoč volivk in volivcev. “Tisto, kar pa lahko rečemo po tem rezultatu Anžeta Logarja, pa je, da je možno te ljudi, ki so na volitve prišli, mobilizirat z drugačno retoriko,” je Mayer izrazil mnenje. Kljub temu je mnenja, da na podlagi tega težko sklepamo kakšen bi bil domet dr. logarja na parlamentarnih volitvah v primeru nove samostojne zgodbe.

Vir: Domovina