Mirko Mayer: “Robert Golob je izkušen politik, saj je vseh pet odstopljenih ministrov iz njegovega Gibanja Svoboda, ki pa je že njegova četrta stranka, saj so pretekle tri propadle”

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

V Sloveniji smo že vse od prve vlade Janeza Janše in še predvsem od odstopa Boruta Pahorja kot predsednika vlade, priča tranzicijski levici, ki na volitvah ponudi domnevno nov obraz. Tako so želeli “plasirati” Zorana Jankoviča, alenko Bratušek, Mira Cerarja, Marjana Šarca in sedaj še Roberta Goloba. Po vsakem neuspešnem kot sami praviju novem obrazu so mnogi mislili, da slabše ne more biti, vendar se ravno to zgodi in tudi tokrat ni nič drugače. Najbolj žalostno pri vsem tem pa je da gre za dobro prekaljene kadre tranzicijske levice.

Mnogi so napovedovali, da po Miru Ceraju slabšega premierja ne bomo več imeli. Javnosti so na levici ponudili Marjana Šarca z njegovo stranko, ki pa so jo sestavljali tako kot danes nekateri kadri propadle LDS in Pozitivne Slovenije. Danes pa stranko Gibanja Svoboda predstavljajo poleg poprej naštetih dveh strank, še kadri propadle Stranke Alenke Bratušek. Njihov predsednik pa je nihče druk kot član vseh treh navedenih propadlih strank, Robert Golob.

Da je takšna politika zgodba o neuspehu kaže tudi to, da so vsi ministri, ki so doslej morali zapustiti njegovo vlado iz vrst Gibanja Svoboda. Da je vse to o novem obrazu samo farsa je prepričan tudi Mirko Mayer, ki je ob odstopu Sanje Ajanović Hovnik zapisal: Vseh 5 ‘odstopljenih’ ministrov aktualne @vladaRS je iz vladajoče stranke – Gibanje Svoboda. Dobro je sestavil svojo ekipo PV RG. Aja, Gibanje Svoboda je po @LDSstranka, @PozitivnaSlo in #SAB že njegova četrta stranka. Pa vse prejšnje so propadle. Izkušen politik.

Vir: X