Mirko Mayer: “Robert Golob vodi stranko kot zasebno podjetje, v katerem smo priča damskim frakcijskim spopadom”

Foto: (YouTube)

Odgovorni urednik na Planet TV Mirko Mayer je v oddaji Odmevi predstavil nekaj svojih pogledov na aktualno vlado Roberta Goloba. Glede na dejstvo, da je v tem tednu prišla vest, da je Nemčija zdrsnila v tehnično recesijo, so besed, ki jih je izrekel še toliko bolj pomenljive.

https://twitter.com/Mirko_Mayer/status/1661987560887836672?s=20

Mayer je namreč dejal, da dokler gre Nemčiji dobro tudi v Sloveniji ni težko vladati, ko ji gre pa slabo je pa potrebno toliko bolj spretno oziroma kot se je sam izrazil filigramsko krmariti. Pri tem je izpostavil, da je sedaj na mestu tudi vprašanje v kakšni kondiciji je trenutno vlada. Zadnje glasovanje je namreč pokazalo, da koalicija ni ravno več povsem enotna.

Odgovornega urednika na Planet TV moti tudi medijska dvoličnost pri predstavitvi vodenja strank v Sloveniji. Če se na eni strani Janezu Janši očita vodenje stranke kot lastnega podjetja, je to pri Robertu Golobu prezrto. In ravno pri Golobu se kaže, da stranko vodi kot podjetje, saj kot poudarja Mayer smo lahko priča, da je Tina Gaber prisotna na vsakem koraku predsednika vlade.

V pogovoru je še poudaril, da smo v Gibanju Svoboda priča tudi priča privatnim sporom. “Rekel bi jaz zaenkrat temu, še nedolžni damski frakcijski spopad,” je dejal Mirko Mayer. To naj bi bila posledica tega, da sta dve dami na začetku mandata predsednika vlade dodobra osamili.

Vir: Twitter