Mirko Mayer za Domovino: “Verjamem, da nekomu na Nizozemskem ali v Avstriji ni jasno, kako lahko predsednik vlade preživi praktično potrditev tega, da je naročil kadrovsko čistko v represivnem organu”

Foto: Zajem zaslona X / Domovina

Kot smo že poročali je priznanje Roberta Goloba, da je pred prevzemom funkcije predsednika vlade ministrici za notranje zadeve naročil očiščenje policije, odmevalo v tujini. Za razliko od Slovenije pa mnogi opozarjajo, da je tujini nepredstavljivo, da lahko po takšnem priznanju nekdo še vedno opravlja funkcijo predsednika vlade. Na to dejstvo je že minuli teden opozorila evropska poslanka Romana Tomc, sedaj pa je zadeve za Domovino potrdil tudi novinar Mirko Mayer.

Tako kot Tomčeva tudi mayer poudarja, da je denimo v državah Evropske unije mnogim nerazumljivo, da lahko po takšnem priznanju kot ga je podal Golob, še vedno opravlja funkcijo predsednika vlade. “Verjamem, da nekomu na Nizozemskem ali v Avstriji ni jasno, kako lahko predsednik vlade preživi praktično potrditev tega, da je naročil kadrovsko čistko v represivnem organu, je za Domovino dejal Mirko Mayer.

V pogovoru s Petrom Meršetom je Mirko Mayer poudaril, da je Slovenija videla že marsikaj, vendar je trenutna oblast po njegovem odlepljena od realnosti. Vladajoča klika se obnaša kot, da bi bila na določenih substancah, je prepričan Mayer. Sogovornika sta se dotaknila tudi spornega razpisa MORS-a in njihovega resničnostnega šova. Po besedah Mirka Mayerja nam že sam predsednik vlade ponuja resničnostni šov, zato ne potrebuje še enega, ki ga je načrtovalo Šarčevo ministrstvo.

Vir: Domovina