Miro Haček: “Javni razpisi za izobraževanja so navadna farsa, saj je pomembo predvsem koliko imaš prijateljev v vladajoči koaliciji”

Foto: Twitter (e-maribor)

Nerazumno: sodelujejo s Facebookom in Googlom, a so vseeno dobili rdečo luč,” je naslov članka portala Siol.net v katerem so izpostavili nerazumno prakso službo vlade za digitalno preobrazbo. Portal namreč izpostavlja, da so “koncesije” za izobraževanje starejših na podlagi katerih lahko ti kasneje pridobijo pravico do digitalnega bona podelili nekaterim organizacijam, ki si tega ne zaslužijo, druge, ki sodelujejo s svetovnimi podjetji pa so izpadle.

Pri tem najbolj izpostavljajo Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis, ki sodeluje s Facebookom in Googlov, v Sloveniji pa ni bil primeren, da bi dobil “koncesijo” za izobraževanje starejših na področju digitalne pismenosti.

“Javni razpisi za izobraževanja so navadna farsa, kjer je pomembo predvsem koliko imaš prijateljev v vladajoči koaliciji, strokovnost pa v resnici nikogar ne briga. Koristi od izobraževanj pa tudi skoraj nobenih,” so besede Mira Hačka s katerimi je pospremil takšno odločitev vlade.

Zanimivo je tudi, da so se na službi vlade za digitalno preobrazbo na vprašanja omenjene medijske hiše izgovarjali na upoštevanje strokovnih zahtev na javnem razpisu, hkrati pa niso želeli razkriti članov razpisne komisije.

Vir: Twitter