Miro Haček: “Kako danes ob visokih položnicah plešejo Golobovi in Arsenovičevi volivci?”

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

“Najprej izvolijo Goloba, potem Arsenovića, zdaj pa pač prihajajo računi. Kaj se čudite. Plešite,” se glasi zapis Mira Hačka o vse višjih položnicah, ki jih prejemajo državljani. Slovenija oziroma njeni prebivalci se namreč po izvolitvi vlade Roberta Goloba na dnevni ravni soočajo z višjimi položnicami. To na koncu pomeni tudi večje življenjske stroške, hkrati pa vlada spreminja davčno politiko, ki prinaša manjše prihodke prebivalcev.

Tako je v tem tednu v javnosti zaokrožila novica, da se trenutno z bistveno višjimi cenami energentov srečujejo v Mariboru. Kot je poročala nacionalna RTV Slovenija naj bi se po nekaterih informacijah cene toplote v Mariboru dvignile tudi za 100 odstotkov. Na koncu koncev pa naj bi bilo to dvakrat več kot plačujejo odjemalci denimo v Celju ali Ljubljani.

Ker gre v tem primeru za Energetiko Maribor, ki je pod “nadzorom” občine ima tako posreden vpliv tudi sam župan. Zaradi tega je politolog Miro Haček mnenja, da so si takšne cene izvolili prebivalci sami. “Najprej izvolijo Goloba, potem Arsenovića, zdaj pa pač prihajajo računi. Kaj se čudite. Plešite,” je zapisal Miro Haček.

Vir: Twitter