Miro Haček Levico sprašuje, kako kaj javno zdravstvo ob podeljenih 18 koncesijah!

Foto: Zajem zaslona YouTube

Vse od vstopa skoraj da ne radikalne Levice v slovenski politični prostor se iz njihovih vrst širijo pozivi k javnemu zdravstvu. Njihov poslanec Miha Kordiš je šel celo tako daleč, da bi zasebnike (gospodarstvenike) z bajoneti nagnal v morje. Vendar, ko pridejo na oblast se jim zgodijo nesrečni dvojni vatli.

Ej, koalicijska Levica, kakšen komentar na današnjo podelitev koncesij v zobozdravstvu (info: prejšnja vlada v dveh letih podelila 15 koncesij, trenutna že 18). Ker javno zdravstvo pa to…

Celo v času zdravstvene krize – epidemije, so po državnem zboru na vse načine hrumeli proti zasebnikom oziroma koncesionarjem. Danes, ko so sami sestavni del Golobove vlade pa so kot kaže spremenili stališča in so podelitve koncesij postale popolnoma sprejemljive in pri tem ni pomembno število le teh.

Tako je denimo Ministrstvo za zdravje v času enega leta poskrbela za 18 novih koncesij v zobozdravstvu. Pri vsem tem je najbolj zanimivo to, da je vlada Janeza Janše v dveh leti podelila 15 koncesij. Politolog dr. Miro Haček je zato Levico povpraša kako kaj javno zdravstvo.

Vir: Twitter