Miro Haček mesečnikom iz ministrstva: “A ko je predsednica DZ posvajala opico Urško, je bil to efektivni delovni čas?”

Foto: Twitter / Metod Logar

Pod vodstvom trenutne vlade in samimi ministri nespametnostim ni in ni videti konca. Vsakega področja, katerega se loti trenutna ministrska ekipa po sprejetju njihovih ukrepov ali zakonov postane zaznamovano z nesmislom oziroma nelogičnostjo. V vrti teh zadev bo kot kaže sedaj prišlo še pri tolmačenju službenega potovanja in obračunavanja efektivnega delovnega časa na le teh.

Glede na poročanje Financ, kaj naj bi obravnaval državni zbor na predlog Meščevega ministrstva je politolog dr. Miro Haček zapisal: “To je debirokratizacija države. To se zgodi ko mesečnikom prepustimo ministrstvo.” Kot izhaja iz predloga bo moral vsak, ki bo na službenem potovanju, predložiti še evidenco delovnega časa.

Po predlogu ministrstva, ki ga vodi Luka Mesec se bo tako zaposlenemu v efektivni čas štelo denimo potovanje od doma na letališču in čas čakanja na letalo. Na drugi strani pa se mu pot iz letališča v hotel in čakanje na obveznosti ne bo štelo v efektivni delovni čas. In za višek zmede, se bo delavcu pot iz hotela na obveznosti ponovno štela v efektivni delovni čas.

Glede na nesmiselnost predlaganih sprememb je dr. Miro Haček zastavil tako vladi kot ministrstvu zastavil vprašanje: “A ko je predsednica DZ posvajala opico Urško, je bil to efektivni delovni čas?” Odgovora verjetno ni pričakoval, ker ga verjetno tudi od trenutne oblasti skoraj zagotovo ne bo dobil.

Vir: Twitter