Miro Haček o nepodpori kandidatov za predsednika Računskega sodišča: “Seveda ne, ko pa noben ni politik SD-ja Milan M. Cvikl”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

RTV Slovenija je poročala, da je predsednica Urška Klakočar Zupančič sprejela letno poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije s strani Tomaža Vesela. Ob predaji poročila naj bi akterja spregovorila tudi o sodelovanju obeh institucij. Ker se Veselu izteka mandat lahko na mestu predsednika Računskega sodišča RS novega človeka.

Medtem, ko naj bi se Vesel selil k Martinu Odlazku, vse kaže, da na levici mrzlično iščejo novega kandidata, ki bi zasedel njegovo mesto. Politolog Miro Haček je ob tem zapisal, da Delo neuradno poroča, da nihče od kandidatov za novega predsednika Računskega sodišča RS naj ne bi imel v koaliciji dovolj podpore. “Seveda ne, ko pa nobeden ni politik SD-ja Milan M. Cvikl. Kako prozorno. In potem takšni modrujejo o pomenu nadzornih institucij,” je prepričan Miro Haček.

Na drugi strani je novinar Bojan Požar mnenja, da naj bi bilo za Milana M. Cvikla že vse dogovorjeno, ker ni postal minister, zato naj bi bil sedanji razpis “razveljavljen. Na ponovljenem razpisu naj bi koalicija Cviklu namenila podporo, osrednji mediji pa naj bi ga pričeli promovirati kot neodvisnega finančnega strokovnjaka.

Vir: Twitter