Miro Haček o trenutnih slovenskih voditeljih: “Ko si na oblasti, sta Orban in Melonijeva kul, ko si opozicija pa sta najhujša fašista”

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

Dvojna merila, ki jih kažejo slovenski politiki na levici niso nič “posebnega”, vendar se kljub vsemu s trenutno garnituro politikov, še toliko bolj izrazito kažejo. Če so osrednji mediji z danes koalicijskimi poslanci, še pred časom vpili kako se v Sloveniji dogaja orbanizacija, ob srečanju Janeza Janže z Viktorjem Orbanom, so po prevzemu oblasti s strani Roberta Goloba zamenjali stališče.

Ko se je denimo Robert Golob srečal z madžarskim voditeljem, so hiteli razlagati kako je vse to priložnost za Slovenijo in to kljub projektom, ki jih je pričela vlada Janeza Janše. In kot kaže tudi pri novi predsednici republike Nataši Pirc Musar gledamo podobno zgodbo. Predno je nastopila oblast so bili Viktor Orban in italijanska premierka Giorgia Meloni težava, danes pa temu ni tako.

“Ko Melonijeva kar naenkrat ni več fašistka ali skrajna desničarka, ampak “pogumna draga dama,” je takšno spremembo stališča komentiral novinar Bojan Požar. Nova predsednica je namreč veselo zapisala, kako imajo tudi v tujini pogumne ženske, ki se podajo v politiko. Ekonomist dr. Matej Lahovnik navaja, da dejansko čas dela čudeže, saj tisti, ki so pred časom kritizirali Orbana in Melonijevo sedaj gojijo naklonjenost tema dvema politikoma.

“Vse stvar perspektive. Ko si na oblasti, sta Orban in Melonijeva kul, ko si opozicija pa sta najhujša fašista,” je nad takšno spremembo stališč mnenja politolog Miro Haček.

Vir: Twitter