Miro Haček ob objavi ministrskih imen: “Strokovnjak Šarec in njegov mefisto mehanik Damir na obrambi. Lahko noč in srečno, Slovenija”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Mirko Mayer)

Morebitni novi mandatar Robert Golob je s koalicijskimi partnerji SD in Levico predstavil imena novih morebitnih ministrov. Kaj si o novi morebitni ministrski ekipi misli politolog Miro Haček: “Lahko noč in srečno Slovenija”.

Kot je na novinarski konferenci povedal Golob bo imela vlada tri podpredsednike, Tanjo Fajon, Luko Mesca in Danijela Bešiča Loredana. Kandidati za ministre so naslednji: Ministrstvo za naravne vire in prostor – Uroš Brežan, Ministrstvo za podnebje in energijo – Bojan Kumer, Ministrstvo za solidarnost in prihodnost – Luka Mesec, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije – Igor Papič, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve – Tanja Fajon, Ministrstvo za notranje zadeve – Tatjana Bobnar, Ministrstvo za obrambo – Marjan Šarec, Ministrstvo za finance – Klemen Boštjančič, Ministrstvo za infrastrukturo – Alenka Bratušek, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje – Amalija Žakelj, Ministrstvo za pravosodje – Dominika Švarc Pipan, Ministrstvo za gospodarstvo, šport in turizem – Matjaž Han, Ministrstvo za javno upravo, samoupravo – Sanja Ajanović Hovnik in Ministrstvo za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Na novico o novi ministrski ekipi se je odzval politolog in profesor na FDV Miro Haček, ki je zapisal “Strokovnjak Šarec in njegov mefisto mehanik Damir na obrambi. Lahko noč in srečno, Slovenija.” 

Kot izhaja iz druge objave Mira Hačka ga je kot politologa tudi zmotilo dejstvo, da bo morebitna nova vlada združila gospodarstvo in šport. O tem je razmišljal: Ministrstvo za gospodarstvo, šport in turizem: Matjaž Han. Kaj ima šport z gospodarstvom???? A šport je tukaj zato, da bo SD ex-poslancu Gregorju Židanu plačal njegov prestop v prejšnjem mandatu? #samovprasam

Mnenje avtorja zapisov ne odraža nujno mnenja uredništva.

Vir: Twitter