Miro Haček: “Protest gasilcev za višje dohodke je izsiljevanje. Sto protestov kaviar kolesarjev pa je … boj proti fašizmu”

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

Ko so ljubljanske ulice zasedli petkovi kolesarji, je takratna koalicija KUL v tem videla demokratične procese, kljub epidemičnim razmeram. Danes, ko ulice istega mesta zasedejo gasilci, nekateri isti politiki, ki sestavljajo koalicijo v tem vidijo izsiljevanje. Hkrati gasilcem očitajo, da bi se morali pogajati za mizo in ne na ulici, kljub temu, da so leto pred tem celo vlado odstavljali na ulicah.

V četrtek so namreč poklicni gasilci svoje nezadovoljstvo nad plačilno politiko trenutne vlade izrekli na ulicah. Kljub temu, da je Robert Golob, kar na horuk sodnikom in tožilcem obljubil 600 evrov, danes ministrica za javno upravo iste vlade gasilcem, da so eni najbolj plačanih v državi. Ministrica za javno upravo in z njo tudi minister za obrambo v takšnih potezah gasilcev vidita izsiljevanje in to kljub temu, da je vsaj Šarec še ne dolgo nazaj celo podpiral odstavitev vlade na ulicah.

“Protest gasilcev za višje dohodke je izsiljevanje. Sto protestov kaviar kolesarjev pa je … boj proti fašizmu. Ni pa imela poguma, da bi gasilcem to osebno povedala…” To so besede s katerimi politolog Miro Haček opisuje postopanje vlade Roberta Goloba do gasilcev in vseh, ki napovedujejo proteste proti tej vladi.

Vir: Twitter