Miro Haček: “Težava NSi-ja je, da je takšna konstruktivna drža všeč dvema tretjinama volilnega telesa, a med njimi je malo volivcev te stranke”

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

Minuli teden je največja opozicijska stranka SDS vložila interpelacijo proti Golobovi vladi. V njej vladi očitajo neutemeljeno ukinitev Muzeja Slovenske osamosvojitve ter Urada za demografijo in to kljub eni najslabših demografskih slik na svetu. Poleg tega v SDS vladi še očitajo nespoštovanje lastnih koalicijskih zavez na več področjih, hkrati pa ni vlada sprejela nobenih konkretnih ukrepov proti draginji.

So se pa v NSi odločili, da ne bodo podprli interpelacije Golobove vlade. Kot je povedal predsednik stranke Matej Tonin, so se za takšno potezo odločili, ker si želijo konstruktivne drže in ker interpelacija ne predvideva glasovanja. Po mnenju Tonina interpelacije ne bodo podprli tudi, ker bi bila le ta uspešna v primeru manjšinske vlade, v tem primeru pa takšna poteza samo krepi moč koalicije.

Da takšna konstruktivna drža, ki jo napoveduje Tonin pritegne veliko volivcev se strinja politolog dr. Miro Haček, vendar ob tem opozarja, da na te glasove NSi težko računa. “Težava NSija je preprosta: takšna konstruktivna drža je čisto všečna dvema tretjinama volilnega telesa, a v tem delu volilnega telesa žal ni veliko volivcev, ki bi svoj glas namenili NSi-ju,” je zapisal Miro Haček.

Vir: Twitter