Mitja Iršič: “Ministrica, ko so levi uličarji pred kulturnim ministrstvom grozili in uničevali imetje ste bili tiho?”

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

V četrtek je ministrica za kulturo z zgroženostjo objavila vest, da je na dom kjer živi z družino prejela sovražno pismo. Pri tem seveda ni pozabila, da bi za takšno dejanje okrivila vse, ki naj bi nasprotovali ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve, katerega ukinitev je odredila osebno ministrica.

Vsekakor je potrebna vsakršno obliko nasilja oziroma groženj nujno ostro obsoditi in raziskati. Kljub temu pa gre pri tem za več kot očitno ponovno dvojna merila ob različnih grožnjah, različnim slovenskim političnim predstavnikov različnih političnih opcij. Če je ministrica Asta Vrečko ob takšnih dogodkih, ki se dogajajo njej “skočila” v zrak in izrekla zaskrbljenost nad takšnimi dejanji, je bila ob istih ali še hujših dejanjih domnevnih kolesarjev tiho.

Na takšna nasprotna stališča trenutne politike je opozoril tudi Mitja Iršič. “Draga ministrica! Ko so levi uličarji zaprli Maistrovo pred MK s krvavimi mizami z imeni ministra in uslužbencev ste bili tiho. Ko so uničili fasado MK ste bili tiho. Ko so na okna risali svastike ste bili tiho. Ko so ministru pred hišo risali odrezano glavo ste bili tiho,” je opozoril Mitja Iršič.

vir: Twitter