Mitja Iršič o nastopu Tamare Vonta na Tarči: “Agresivna, poniževalna, žaljiva, nevrotično glasna”

Foto: X Bojan Požar

V primeru nekaterih slovenskih politikov bi lahko uporabili pregovor: “Volk menja dlako, kože nikoli”. V kolikor poprej komu ni bilo popolnoma jasno, da gre v primeru poslanke Gibanja Svoboda Tamare Vonta, za izredno negativno nastrojeno osebo proti vsakemu, ki misli drugače kot ona, je to lahko spoznal v zadnji oddaji tarča. Mnogi so omenjeno poslanko kot tašno spoznali še v času, ko je bila članica Povezane Slovenije.

Tamara Vonta je že v času, ko je še bila članica Pozitivne Slovenije večkrat dokazala, da nikakor ne sprejema drugače mislečin in proti njm nastopa skrajno arogantno ter nespoštljivo. Z njenim prestopom v Gibanje Svoboda se na tem področju ni popolnoma nič spremenilo. Skozi njene dosedanje nastope kot poslanke Gibanja Svobode se je to v letu in pol že večkrat pokazalo, sedaj pa je s svojim arogantnim nastopom v Tarči to še enkrat več potrdila.

“Poslanka Tamara Vonta (Gibanje Svoboda, prej Pozitivna Slovenija) je sinoči na @TarcaRTVSLO znova dokazala, da gre za eno od tistih oseb na slovenski politični sceni, ki dobesedno izžarevajo negativno energijo. Žal pa je pri Vonti, tudi nekdanji bralki poročil @24UR, ta travmatična “politična agenda” predvsem posledica njenih osebnih travm (da ne gremo v podrobnosti, ki jih boljši poznavalci te scene seveda poznamo), kar ona hočeš-nočeš že dlje časa vnaša na politično prizorišče. In na žalost ni edina/edini (političarka oziroma politik), kjer gre za to ..” je tako do zadnjega nastopa v Tarči kot preteklih Tamare Vonta kritičen novinar Bojan Požar. Do takšnega arogantnega nastopa kot so ga lahko videli gledalci oddaje Tarča s strani Tamare Vonta je kritičen tudi Mitja Iršič: “Agresivna, poniževalna, žaljiva, nevrotično glasna… Ko je bila odstavljena kot direktorica direktorata za medije na MK (po dooooooooolgi bolniški) si je marsikdo v tistem oddelku pošteno oddahnil. Pa gre večinoma za levičarje.”

Vir: X