Mladi zdravniki ljudi prosijo naj se ne pustijo zavajati politični in medijski vojni proti zdravnikom

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Predvsem zadnji dogodki, ko je dejansko sam predsednik vlade protestiral proti zdravstvu in ko se je moral minister za zdravje opravičiti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, kažejo na mačehovski odnos politike d zdravnikov. V tem so se takšnemu boju pridružili tudi nekateri mediji, ki samo sledijo politiki pozabljajo pa drugo stran.

Pri tem ne gre spregledati dejstva, da je denimo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, kar na javni RTV za stanje kakršnemu smo priča okrivil določene strukture znotraj zdravstvenega sistema. S takšnimi besedami in odnosom vlade do zdravstva, so deležni prezira nenazadnje tudi mladi zdravniki, ki šele dobro stopajo v ta poklic.

Kljub vsemu se s takšno retoriko in politiko ne morejo izogniti različnim pritiskom na vseh straneh. Zaradi tega opozarjajo, da lahko takšna retorika pripelje do izredno tragičnih dogodkov, ki smo mu bili nenazadnje priča tudi v Izoli pred šestimi leti.

V želji po umiritvi strasti in razmislek nadaljnjega dela je mladi zdravnik na predsednika vlade in vlado naslovil pismo v katerem jih seznanja, da je še kako pomembno njihovo postopanje. Hkrati je še zapisal: “Ne pustite se zavajati v tej politični in medijski vojni proti zdravnikom, ki traja že leta. Velika večina nas zdravnikov vam želi maksimalno pomagati.”

Celotno pismo si lahko preberete tukaj.

Vir: Spletno mesto Mladi zdravniki