Mladi zdravniki opozarjajo, da politika ni uredila delovnih razmer v zdravstvu, s čimer je odgnala mnoge zaposlene iz bolnišnic in ZD-jev

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

V združenju Mladi zdravniki so novo ministrico za zdravlje ob nastopu te funkcije z javnim pismom opozorili na najbolj pereče težave slovenskega zdravstvenega sistema. V tistem pismu so poudarili tudi, da je ena od pomembnih nalog nove ministrice ureditev plačne politike. In kaj se dejansko dogaja?

Mladi zdravniki namreč opozarjajo, da v tujini zdravstveni delavci prtejemajo bistveno višje dohodke, zato se nam dogaja beg teh zaposlenih. Še več po njihovem mnenju sedaj Golobova vlada sprejema zakon, ki upokojence sili v delo za državne ustanove. posledično pa se jim s tem omejujejo osnovne pravice.

“Politika ni uredila delovnih razmer v zdravstvu, s čimer je odgnala mnoge zaposlene iz bolnišnic in ZD-jev. Zdaj sprejemajo zakon, ki ob pomanjkanju delovne sile sili vse zdravnike – od upokojenih do privatnikov – v delo za državne ustanove in jim omeji osnovne pravice,” so zapisali v društvu Mladi zdravniki.

Vir: X