Mladina nad zdravnico Tino Bregant, kjer ji očitajo nestrokovnost, medtem, ko imajo sami za odgovornega urednika gimnazijskega maturanta

Foto: Zajem zaslona YouTube

V Sloveniji smo priča praksi, da v trenutku, ko nekdo izreče kritiko na račun tranzicijske levice, ta aktivira svojo medijsko kolesje in prične te ljudi diskriminirati in zaničevati. Tokrat se je kot kaže na tnalu takšnega ravnanja znašla zdravnica Tina Bregant, ki ji Mladina očita nestrokovnost. Bregantova se je sicer že večkrat znašla pod plazom kritik levih medijev, a kot kaže je sedaj s svojim zadnjim javnim nastopom dokončno “stopila na žulj” tranzicijski levici.

Dokaj dobro znani politični aktivist med novinarji Luka Volk je namreč za Mladino napisal stališče v katerem zdravnico Tino Bregant označuje kot nestrokovno zdravnico. V nadaljevanju pa ji prilepi oznako političarke in to kljub temu, da se sklicuje na znanstvena dognanja. Je pa vsekakor res, da je Bregantova v zadnji oddaji Intervju izrekla kar nekaj kritik na trenutno oblast in samega Roberta Goloba.

Zaradi takšnih stališč si je kot kaže prislužila sedaj takšna stališča s strani Mladine. Pri tem pa ne gre spregledati dejstva, da strokovnost Tine Bregant ocenjuje medij, ki ima za odgovornega urednika gimnazijskega maturanta. Vse to je več kot očitno pokazatelj, da se tudi mediji tranzicijske levice držijo izreka Milana Kučana: “Najprej diskreditacija, potem lividacija”.

Vir: X