Mogoče samo pod Golobovo vlado! Ministrica Tanja Fajon kot razlog odsotnosti navaja odsotnost!

Tanja Fajon. (Foto: Zajem zaslona Twitter/SD)

Kljub sorazmerno kratki samostojni poti, precedensom s strani vladnih predstavnikov, kot jih gledamo danes, doslej še ni bilo mogoče videti. Vsekakor pa z vsako svojo potezo vlada vse bolj in bolj potrdi tezo političnega analitika Edvarda kadiča, da imamo ladjo norcev. Na drugi strani pa ministri kažejo, da niso kos svojim nalogam, ki so jih sprejeli.

Kot kaže zadnji dokument Vlade RS smo prišli celo tako daleč, da se jim zatakne že pri opravičilu za odsotnost posameznega ministra. Tako Spletni časopis namreč razkriva dokument, ki kaže, da bo na 13. seji DZ pri “Vprašanjih poslank in poslancev” odsotna zunanja ministrica Tanja Fajon in to zaradi odsotnosti. če je vlada pri ostalih dveh ministrih dr. Asti Vrečko in Klemenu Boštjančiču znala obrazložiti, pri Fajonovi to ni storila.

Kot poroča Spletni časopis, naj bi se sicer zaradi takšnih navedb razvila burna debata med vodji poslanskih skupin. Zastavljajo pa se tudi vprašanja, kaj je dejansko v ozadju takšne obrazložitve odsotnosti zunanje ministrice. Predsednica državnega zbora pa naj bi zagotovila, da bo na vlado poslala zahtevo po pojasnitvi takšne vrste odsotnosti s strani ministrice Golobove vlade.

Vir: X in Spletni časopis