Mojca Šetinc Pašek priznala, da so se v RTV zažrli rdeči kremplji, ki jih v svobodi ne želijo odstraniti, zato mirno “udriha” po novinarskih kolegih iz Panorame?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Davorin Kopše)

Mojca Šetinc Pašek je hote ali nehote na odboru državnega zbora priznala, da so se v RTV Slovenija zažrli rdeči kremplji. Iz njenega nadaljnjega izvajanja izhaja, da si Gibanje Svoboda ne bo prizadevala, da bi jih odstranila ampak bo vse naredila, da bomo še naprej priča statusu quo. Morda je tudi to razlog, da je “veselo udrihala” po ustvarjalcih oddaje Panorama.

Šetinc Paškova je v svoji razpravi pokazala kako je nekaterim pomembno, da se ohrani stare strukture na RTV Slovenija, saj po njeno le te vedo kako se ustvarja neodvisno novinarstvo. To kaže tudi njeno zaničevanje ustvarjalcev oddaje Panorama, ki ne dela po “nareku” teh struktur in trenutne oblasti.

Po mnenju Luke Svetina je s tem Pašek Šetinčeva poteptala delo novinarjev in ustvarjalcev oddaje, vršila politični pritisk na ustvarjalce, kot političarka ocenjevala novinarske standarde in ravnala v posmeh novinarski etiki.

Vir: Twitter