Mojca Šetinc Pašek po končani lojalnosti Golobu na lastni koži izkusila kaj pomeni novinarska cenzura!

Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davorin Kopše)

Še v času novinarskega dela in prvih mesecih dela v Golobovi koaliciji se Mojca Šetinc Pašek ni ravno zavzemala za medijsko svobod oziroma bolje rečeno ni priznavala cenzure. Prav tako je v času, ko se je Golob zavzemal za “osvoboditev” RTV Slovenija “ploskala” takšnim idejam in zagovarjala teorijo kršenja medijske svobode s strani takratnega vodstva. Danes, ko se je lojalnost med obema akterjema končala, pa tarna nad medijsko cenzuro.

Pred dnevi je namreč Mojca Šetinc Pašek objavila kako je s strani Dela doživela cenzuro. Kot je zapisala mora sedaj z javnostjo deliti neprijetno izkušnjo in sicer cenzuro medija, ki jo je doživela na lastni koži. Ko je to pred leti počela sama in je preganjala Novo24TV se ji to ni zdela sporna praksa. Kot je še zapisala je pred dnevi sodelovala za Delo v pogovorni oddaji, ki pa ni bila objavljena.

Ker je Šetinc Paškovo takšna praksa zmotila, je od medija zahtevala pojasnilo zakaj njen pogovor ni bil objavljen. Kot so ji pojasnili zadeva ni bila objavljena, ker ni bila uredniško pregledana. Novinar Bojan Požar ob tem dodaja samo, da gre za neodvisno novinarstvo – malo sarkastično. Drugi novinar Luka Perš pa navaja, da to pove vse o svobodnem delu naših resnih medijev.

Vir: X