Mojca Vočko o stavki na RTV Slovenija: “Novinarski pogreb pred RTV Slovenija”

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Mojca Vočko je objavila zapis v katerem je opisala potek ponedeljkove stavke na RTV Slovenija oziroma zbora novinarjev, ki so se zbrali pred nacionalno televizijo on 14. uri. Vočkotova je prepričana, da smo bili v ponedeljek priča novinarskemu pogrebu pred RTV Slovenija.

Zapis Mojce Vočko v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Tam sem bila. Včeraj, 20. junija. Že pred 14.00. Na Kolodvorski, pri TV Slovenija, kjer so se pred 14. uro začeli zbirati “stavkajoči” (in njih podporniki), ki so glede na več kot 2.000 zaposlenih na RTV Slovenija drobna manjšina. A, agresivna in glasna manjšina, na turbo zvočnikih. Političnih. (Post)komunističnih.

“Tu je norišnica,” mi je nekaj pred 14. uro s pomenljivo barvo glasu sporočil eden od zaposlenih na TV Slovenija. “Ti so nori,” mi je malo pozneje v treh besedah opisal stavkovno dogajanje.

“Če bi zdaj bilo leto 50, bi nas pobijali,” sem slišala ob enem od svojih požirkov mrzle kokakole. In se strinjala.

“Stavka”, ki to ni. “Stavka”, ki je v resnici (politična) uzurpacija RTV Slovenija kot javnega zavoda, njenega vodstva in sodelavcev, ki niso “na pravi strani”, ta rdeči strani ali Golobovi strani.

“Stavka”, ki je – četudi ni stavka in za stavko sploh niso podani razlogi ali pogoji – izsiljeno plačana, z davkoplačevalskim denarjem. “Stavka”, ki je nasilje, tudi nad gledalci, davkoplačevalci, poslušalci, Slovenci.

“Stavka”, ki je sramota in zloraba novinarstva. “Stavka”, ki je orodje skrajnežev, ki so kot speče celice dolgo tleli, zoreli in končno izbruhnili. Ko je Milan iz Murgel napovedal poslednjo bitko svoje generacije.

Zavoljo vsega tega sem te norosti včeraj opazovala od daleč, protestno niti fotografije nisem posnela. Kakšnih dobrih 50 metrov vstran sem med drugim sedela ob pijači z znano persono, tako da: priča obstaja.

Jebeno več jih je … Vendar, tudi nas ni jebeno (pre)malo. 

 

 

Image
Vir: https://twitter.com/Nebostenasutis2/status/1539006281310248963/photo/1

 

 

 

Niti Kučanov Štrukelj ni manjkal niti Boris Veselinovič, ki je kot direktor STA uspešno vodil proti pogubi …

 

 

 

O kakšnih “(nikogaršnjih) HLAPCIH” oni to?! Tak(šn)ih hlapcev, kakršni se kažejo in dokazujejo, RTV Slovenija v vsej svoji zgodovini ne pozna.

S temi (majicami) “HLAPCI” že lep čas vsiljivo posiljujejo kolege, tiste, ki nočejo biti rdeči hlapci in ne plešejo po hlapčevskih strunah. Gorje, če majico zavrneš – si (najmanj) izdajalec.

Ta pobarvana svetlolaska pred mikrofonom je Ksenija Horvat, nekoč ljubica direktorja TV Slovenija Janeza Lombergarja, kar je postala, ko je on bil poročen z Barbaro Volčič Lombergar (zaradi česar sta se Barbara in Janez ob dveh svojih otrocih ločila), in tiste dni postala odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija. Šef ji je bil njen ljubimec: Janez. In ona – danes o (nikogaršnjih) hlapcih!

Ta isti Janez je pred njo “položil” že ves 4. “štuk”, kot se je meni vneto pohvalil tistega poznega večera leta 2011 tam v njegovi pisarni v 4. nadstropju TV Slovenija, ko je (absolutno neuspešno) tudi mene hotel pretvoriti v svojo “seks črtico”, zato se najin uraden sestanek, začet okoli 18. ure, ni in ni končal, vrata njegove pisarne pa se niso in niso odprla.

 

Vir: https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174881757?s=mmc

 

Avtor: Mojca Vočko

Prvotna objava dostopna tukaj.