Monika Gregorčič: “Če ne bi videla na lastne oči in slišala na lastna ušesa, ne bi verjela, da je možno; da so ljudje mentalno še vedno v l.1945.”

Foto: Zajem zaslona / Top News

Kot smo že poročali je ljubljanski župan poskrbel za skrunitev Dneva evrope, ko je na ljubljanskem gradu gostil partizanski pevski zbor in kateri je pel partizanske pesmi. Da je bil absurd še večji so pobavljeni ob zadnji pesmi “Hej brigade” vstali kot bi šlo za himno ter zraven veselo prepevali. med izbranimi povabljenci so bili tudi ministri Golobove vlade.

Dejansko so gostje pokazali s tem prezir do himne in Slovenijo ponovno vrnili v daljno leto 1945. Na to je opozorila tudi nekdanja poslanka Mojca Škrinjar, ki je opisala kako zadeva v resnici poteka in kako gostje skrbijo za skrunitev slovenskih simbolov: “Bila sem kot mestna svetnica na eni ali dveh takih mestnih proslav na gradu. Na zadnji je Zoki uprizoril himnenje Hej brigade. Le jaz in še nekdo nisva vstala. Sedela sva, vsi drugi so pa stali. Ker to je zloraba prave slovenske himne.”

Da gre v teh primerih res za dejanja, ki se ne spodobijo za nekakšno zdravo demokratično družbo in Slovenijo v 21. stoletju je opozorila še ena nekdanja poslanka, Monika Gregorčič. “Tudi jaz sem bila kot poslanka enkrat pri tej “maši”; ko je bila SMC še v “pravi” vladni koaliciji. Če ne bi videla na lastne oči in slišala na lastna ušesa, ne bi verjela, da je možno; da so ljudje mentalno še vedno v l.1945. No, ne vsi, nekateri znajo to le dobro izkoristiti…,” je zapisala Monika Gregorčič.

Vir: X