Monika Gregorčič: “Če so bili odločevalski v Litijski zavedeni so nesposobni ter neodgovorni za tako odgovorne funkcije. In zato bi tudi morali odgovarjati!”

Foto: Zajem zaslona X / Tolemamo

Čeprav se vse bolj kaže, da je bila pri nakupu stavbe na Litijski “s prsti v marmeladi” globoko Dominika Švarc Pipan, pomagala pa sta ji Klemen Boštjančič in Robert Golob, ta še vedno krivdo vali na vse druge. Notranja revizija namreč kaže, da največji delež odgovornost, da je bil sporni posel izpeljan, nosijo ravno poprej našteti sedanji in nekdanji politiki. Vendar trenutno predvsem za Švarc Pipanovo še vedno to ni dovolj in tako kot ves čas prelaga odgovornost na vse druge, medtem, ko pa je sama podpisala kupoprodajno pogodbo.

https://x.com/mgregorcic/status/1806035050250514516

Kljub temu, da se nakazuje močna ogovornost nekdanje pravosodne ministrice, ta sedaj išče teorije zarote o notranji revizorki. Hkrati pa sedaj odgovornost pri ostalih uslužbencih išče v tem, da bi jo naj zavedli, prirejali in ponarejali dokumentacijo.

A vse le ni tako črno – belo kot želi prikazati Švarc Pipanova. Nekdanja poslanka Monika Gregorčič je ob tem jasno in nedvoumno zapisala kdo je v takšnih poslih odgovoren: “Kakšno sprenevedanje in zavajanje; -seveda so odgovorni tisti, ki so posel izpeljali in ga plačali z našim denarjem, -če pa so bili pri tem zavedeni in prevarani, toliko huje – ker so torej neodgovorni in nesposobni za tako odgovorne funkcije. In zato bi tudi morali odgovarjati!”

Vir: X