Motiv včerajšnjega tragičnega dogodka v Šentvidu pri Grobelnem domnevno večletno nesoglasje med partnerjema

Aleš Slapnik (Foto: PU Celje)

Celje, 16. 3. 2021 – Aleš Slapnik iz PU Celje je danes predstavil podrobnosti včerajšnjega tragičnega dogodka na Grobelnem. Policisti PU Celje so včeraj nekaj po 17. uri prejeli obvestilo o streljanju v Šentvidu pri Grobelnem in nemudoma na kraj dogodka poslali več patrulj. Ob klicu so prejeli podatke, da je moški ustrelil partnerico in se nato umaknil v notranjost hiše. Policista PP Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj dogodka pred hišo našla žensko, ki sta jo premaknila na varnejše območje in jo predala predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah.

Zaradi nevarnosti dogodka so tudi predstavnike nujne medicinske pomoči policisti opremili z neprebojnimi jopiči. Na kraj dogodka je prišla tudi skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje ter preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Po besedah Aleša Slapnika je bilo ugotovljeno, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem, pred stanovanjsko hišo, ustrelil 57-letno izven zakonsko partnerico ter po dejanju odšel v stanovanjsko hišo, kjer je ustrelil še sebe. Ob vstopu policistov v stanovanjsko hišo je 61-letnik še kazal znake življenja, reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč ter organizirali helikopterski prevoz, vendar je storilec kljub hitremu nudenju pomoči, poškodbam na kraju podlegel.

Policisti še niso potrdili točnega vzroka tragičnega dogodka, vendar predvidevajo, da je do tragedije prišlo zaradi večletnega nesoglasja med partnerjema. Ob tem so na policiji še povedali, da doslej nasilja med njima niso še nikoli obravnavali.

Vir: PU Celje

Uredništvo