Murskosoboški škof Peter Štumpf je znova presenetil z zapisom na svojem facebook profilu. Takole je zapisal:

Treskanje in bliskanje v soboški škofiji.

Vsako leto, res vsako, in to že štirinajsto, od njene ustanovitve naprej, meseca julija in še avgusta, mediji povzročajo grmenje in treskanje v soboški škofiji.

Tudi letos se od daleč že napoveduje nevihta, čeprav se občasno pojavlja tudi v drugih mesecih med letom. Vremenarji so iz tabora globoke države, ki bi radi zdraharije, ki jih sami netijo, zvrnili na soboškega škofa, prvega in sedanjega. Ve se zakaj. Diši jim premoženje Cerkve na Slovenskem in zato bi radi uničili zdaj eno in zdaj drugo škofijo. Pri tem pa s pomočjo medijev aktivno prikazujejo Cerkev kot grabežljivko.

Z globoko državo zelo aktivno sodeluje tudi peščica v Cerkvi, ki ima za seboj hude prekrške, celo kriminalne narave, kar pa hoče prevaliti na škofa in tiste, ki si prizadevajo, da bi v Cerkvi sedaj bilo tako, kot mora biti.

Navkljub treskanju in bliskanju tudi tokrat ne bo nič. Razen nekaj vznemirjanj, obrekovanj, slabe volje in zopet pohujšanja na levi in desni.

Mi pa gremo naprej, tako kot to Bog zapoveduje.

Medijem pa tole navodilo: Po informacije pojdite k tistemu, ki je naročil letošnje medijske poletne nevihte. Informacije ima na devetih straneh, ki jih je dobil od mene. Jaz ne dajem nobenih informacij in ne izjav. Upoštevam varnostne predpise v času epidemije.

Za zdaj še ni povsem jasno, za kaj gre, a morda bi bil zapis lahko v povezavi z nedavnim sodnim procesom, ki se je končal z oprostilno sodbo za škofa. Tožila ga je namreč Lidija Turk Klemenčič zaradi razžalitve, prav ona pa se pojavlja v bizarni zgodbi o nadlegovanju murskosoboškega stolnega župnika Gorana Kuharja. Ob tem je zanimivo, da je časopis Delo (oz. njegov sedanji pomurski dopisnik Oste Bakal) zapisal, da škof trdi, da je vernica neprištevna ali pa zlobna. Vsekakor pa procesa še ni konec, saj je Turk Klemenčičeva napovedala pritožbo.

Kot je znano, je imel škof Štumpf zelo vroče poletje že pred dvema letoma, ko so se pojavile težave zaradi premestitve župnika v Beltincih. No, lani je do premestitve vendarle prišlo, a bilo je prelitega veliko črnila, škofa pa se je javno lotil razvpiti Dejan Karba, ki se je nato zapletel tudi v bizarno javno dopisovanje z Mojco Belcl Magdič, ki v okviru murskosoboške škofije vodi Družinski center Dlan, zaradi premestitve oz. umika tedanjega ljutomerskega župnika Andreja Zrima.

Lani je bila sicer častitljiva obletnica, namreč sto let združitve Prekmurja z matično domovino. V programu je sodelovala tudi murskosoboška škofija, brez zapletov pa seveda ni šlo. Slovesno mašo v Beltincih je namreč TV Slovenija le posnela, ob tem pa tako rekoč tik pred začetkom maše ni dovolila, da bi kdo uporabil njen ton – zato je moral ozvočevalec poskrbeti za dodatno, vzporedno ozvočevanje. Sicer pa je bil tedanji prvi mož oganizacijskega odbora za praznovanje stoletnice kar zadnji šef CK Milan Kučan.

Očitno pa gre škof Štumpf v nos tranzicijski levici tudi zaradi nedavne postavitve kipa sv. Nikolaja v Murski Soboti, v enem od krožišč v centru mesta. Že lani so lokalni mediji z anketami bojda dokazovali, da gre za vsiljeno novost, ki ji večina ljudi menda nasprotuje. No, sedaj stroka kip ocenjuje kot povečavo čokoladnega Miklavža, torej kot nekakšen kič sredi pomurske prestolnice. Če seveda verjamete.

To pa je seveda le vrh ledene gore celotne zgodbe o številnih spletkah, usmerjenih proti murskosoboškemu škofu, ki velja za najbolj pogumnega in neposrednega slovenskega škofa, ko gre za izražanje mnenja o dogajanju v javnosti.

Demokracija