Na balkonu stanovanjskega bloka v Mariboru se je otrok igral z ognjem, potem je zagorelo

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Po poročanju Škandala24 se je včeraj okoli 15.20 ure 6-letni otrok na balkonu stanovanjskega bloka na Stantetovi ulici v Mariboru igral z ognjem. Vzel je rolo papirja ter z vžigalnikom prižigal papirnate brisače.

Miran Šadl s PU Maribor je zapisal: »Ko so slednje pričele močneje goreti je iz strahu pograbil goreče papirnate brisače in jih vrgel čez balkon. Goreče papirnate brisače pa so padle na PVC plošče pokritega nadstreška v prvem nadstropju. Zagorele so tudi te, kar pa je opazila najemnica stanovanja in pričela ogenj gasiti z vodo. Na pomoč ji je priskočil drugi sosed, ki je požar pogasil z gasilnim aparatom. V požaru je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode. Zaradi vdihavanja dima, ki se je razvijal ob gorenju, so z reševalnim vozilom v UKC Maribor prepeljali 74-letno stanovalko.«

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, saj je osumljenec otrok, policisti pa še zbirajo obvestila glede odgovornosti otrokovega skrbnika.

Vir: Škandal24.si