Na celjski občini opozarjajo, da mesto in narava nista odlagališče za odpadke

Cvetlični most na Mariborski cesti. (Foto: MOC)

Na Mestni občini Celje (MOC) si prizadevajo za urejene ulice, sprehajalne in gozdne poti ter izletniške točke. Vendar opažajo, da je v Celju še vedno mogoče najti smeti na mestih kjer niso zaželjene in to je največkrat ob sprehajalnih poteh.

V Celju trenutno za okolje skrbi Režijski obrat, ki se bo kmalu problikoval v Zavod Zelenica, prav tako je v Celju podjetje Simbio, ki skrbi za vse vrste odpadkov. V skrbi za čisto okolje v celju lahko po mestu najdemo koše za smeti, ki jih omenjeni službi redno praznita. Kljub vsemu na MOC opažajo, da so ti vačasih zaradi velike količine smeti prepolni vendar hkrati opozarjajo, da to ni izgovor, da bi smeti ležale na drugih krajih.

Na občini še opozarjajo, da je prav tako potrebno poskrbeti za odstranitev pasjih iztrebkov. Ob koncu epidemije še opozarjajo, da nobena situacija ne sme biti razlog za neodgovorno ravnanje in odlaganje odpadkov.

“Pozivamo vse občanke in občane, da poskrbijo za ustrezno odlaganje odpadkov. Mesto in narava nista odlagališče za odpadke. Vsi si želimo in imamo pravico živeti v čistem in prijetnem okolju, vsi pa smo dolžni k temu tudi prispevati. Urejeno okolje je ogledalo vsake skupnosti, ki pa jo sestavljamo posamezniki”, so še zapisali na MOC.

Na občini so še zapisali, da bodo v tem tednu poskrbeli za okrasitev mostov s 1360. pisanimi pelargonijami.

M.I.