Na celjskih osnovnih šolah testiranje učencev včeraj potekalo brez težav

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Včeraj so tudi na celjskih osnovnih šolah začeli s samotestiranjem učenk in učencev, da bi omogočili čim bolj varno in zdravo okolje za vse osnovnošolce in za vse zaposlene na šolah. Ob tem so na Mestni občini Celje prepričani, da bo s tem ukrepom lažje preprečiti, da bi se morali ponovno vsi učenci šolati od doma.

Mestna občina Celje želi izraziti največjo podporo delu ravnateljev in ravnateljic ter ostalih zaposlenih na celjskih osnovnih šolah. Vsi imajo naše zaupanje, saj so že večkrat dokazali, da svoje delo opravljajo odgovorno in v največjem interesu otrok in mladostnikov. Starše pa spodbujajo, da zaupajo svojim otrokom, da so sposobni testiranje samostojno izvesti.

Marijana Kolenko, vodja aktiva ravnateljev celjskih osnovnih šol: »Aktiv ravnateljev celjskih osnovnih šol se je na začetek obveznega samotestiranja ustrezno pripravil, prav tako pa so bili določeni protokoli, ki narekujejo poenoteno ravnanje vseh šol. Dejstvo je, da vsi starši niso naklonjeni ukrepu in da se iz tega naslova šole soočajo z grožnjami in pritiski, vendar šole vlagajo napore v to, da kljub temu zagotavljajo izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. V tem trenutku samotestiranje na celjskih osnovnih šolah poteka brez večjih težav.«

Vir: MOC