Na Celjsko kočo kmalu po novih stopnicah

Foto: Gregor Katič

Na Mestni občini Celje so v izjavi za javnost zapisali, da so prejšnji teden začela z rekonstrukcijo 300 metrov dolgega odseka priljubljene pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo.

Foto: MOC

Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje  GM Hercog, d. o. o., ki bo sedaj opravilo gradbena dela na omenjenem odseku pešpoti. Na občini so še zapisali, da gre za 17.500 evrov vredno naložbo, ki med drugim vključuje namestitev novih stopnic. Na občini ocenjujejo, da bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer dela zaključena v dveh tednih.

Ob tem so še zapisali: “Celja koča je izjemno priljubljena med Celjankami in Celjani, pa tudi obiskovalci našega mesta. Je priljubljena pohodniška, kolesarska in smučarska destinacija. Pot, ki jo prenavljamo, vodi mimo hiše Celjanke Alme M. Karlin, ene največjih popotnic vseh časov. Leta 2015 smo v okviru projekta Rubike uredili nove gorske kolesarske poti na tem območju, uspešno obratuje adrenalinski park, zelo priljubljen je bob kart, to pomlad pa bo začel obratovati tudi zip-line. Vsako zimo Celjska koča gosti otroke iz pobratenih mest na zimovanju. Ta teden se smučanja učijo osnovnošolci iz Doboja (Bosna in Hercegovina).”

Foto: MOC

M.I.