Na dobrodelnem koncertu zbranih 4.000 evrov, ki bodu Filipu olajšali boj s cerebralno paralizo

Foto: GCC

Gimnazijci Gimnazije Celje-Center so pripravili že 12. jesenski dobrodelni koncert in z njim pokazali kako pomembno je verjeti v sanje. Tudi letos so dobrodelni koncert pripravili tradicionalno zadnji teden pred jesenskimi počitnicami. Tokrat so bili za prireditev »zadolženi« dijaki 4. b-razreda, ki so skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali 4.000 evrov. Denar bodo letos namenili 9-letnemu Filipu, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize. Koncert je bil tudi uvod v novo dobrodelno akcijo »Kamenčki Prijateljstva«, ki jo bodo dijaki izvajali med 8 in 13. novembrom v sodelovanju z Društvom Humanitarček iz Maribora.

Naslov letošnjega koncerta je bil Še verjamem v sanje, samo ime jim je »posodila« Rebeka Dremelj, ki se je koncerta tudi udeležila. Na koncertu so nastopili še zasedbi GCC The Šlagers, The Takeover, plesna skupina TBA, komedijant Gašper Bergant in tvirlingaš Tim Udovič. Na koncertu se je zbralo več kot 1200 obiskovalcev.

Foto: GCC

»Naši dijaki z zgodbami kot je jesenski dobrodelni koncert in drugimi, ki jih pišejo skozi vse leto, glasno opozarjajo,  da se mlada generacija dobro zaveda dejstva, da morata solidarnost in skrb za sočloveka imeti vidno in prepoznavno mesto v naši družbi. Mogoče celo bolj kot se tega zavedamo starejše generacije.  Na GCC smo ponosni nanje in se bomo še naprej trudili, da jih, tudi z lastnim zgledom, podpiramo pri hoji v svetlo prihodnost ter jih spodbujali, da ne bi nikdar izgubili vere v svoje sanje«, je ob koncu koncerta dejal Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center.

M.I.