Na Financah mnenja, da si Slovenija v Evropi ne sme privoščiti Goloba

Novinarka časnika Finance je pred volitvami zapisala “Samo ne Goloba”, v članku pa opisuje kaj in kje je prihodnost Slovenije v Evropski uniji. Avtorica je prepričana, da v Evropi ne more biti uspeha z ideološko politiko, ampak izključno z nevtralno ter produktivno politiko. 

Politika danes mora politika delovati v uresničevanju koristi posameznikov in nikakor ne v sanjah o stanovanjih v oblakih. V nadaljevanju Toplakova poudarja, da Evropa potrebuje razum, kar pa nam ne prinašata Robert Golob in Svoboda. Slovenija je namreč pod njegovo vlado doživela “pokol”, ter nadaljuje, da je pod Golobom postal celo dan teman. Prav tako avtorica poudarja, da tudi razmišljanje Irene Joveve ni primerno za prihajajočo politiko Evrope oziroma sam uspešen razvoj Evropske unije.

Volivke in volivce mora dejansko zanimati samo kako bo imela Slovenija največjo moč v Evropski uniji ter kako bo zagovarjala lastne interese. Po mnenju novinarke lahko to Slovenija doseže samo preko Evropske ljudske stranke katere članice so SDS, NSi in SLS, zato je tudi pomembno, da so te stranke najbolj zastopane v Evropskem parlamentu. Iz vsega navedenega novinarka poudarja, da glasovanje na evropskih volitvah vsekakor ni zastonj.

Vir: Finance