Na gradu Podsreda že mogoče rezervirati nočitve

Foto: Občina Kozje

Občina Kozje in Kozjanski parsk sta sporočila, da se lahko pri njih prične “Grajska pravljica”, za vse ljudi, ki so si kadarkoli želeli bivati znotraj grajskih zidov. To bo25. junija 2020 v moderni obliki omogočeno na gradu Podsreda, ko bodo sprejeli prve goste.

Ekipa, ki se je ukvarjala s projektom APARTMAJI IN SOBE NA GRADU PODSREDA, na spletni strani http://www.castlepodsreda.com od začetka junija sprejema prijave za nočitve z grajsko zajtrk košarico,v sobi ali apartmaju znotraj grajskih zidovgradu iz 12. stoletja.

S projektom želijo na Občini Kozje ljudem približati neokrnjeno naravo in bivanje v njej, saj so prepričani, da se s tem vrnejo k svojim koreninam. Ob tem je županja Občine Kozje Milenca Krajnc povedala:

Izjava županja Občine Kozje_Milenca Krajnc

“Turisti bodo na gradu Podsreda ne samo uživali med naravnimi lepotami, ampak med njimi celo spali. Občina Kozje pri tem poudarja, da je doprinesla tudi k trajni obnovi dediščine, s tem, ko si je zgodovino dovolila vplesti v moderno udobje”, so še poudarili na občini.

Glede na napovedi, ki jih narekuje trenutna situacija, ki jo je povzročil aktualni virus in je drastično vplivala tudi na turizem, verjamejo, da bodo prvi gostje prav domači, slovenski gostje, ki bodo z željo po odkrivanju naravnih lepot naše ljube dežele svoje počitnice izbrali ravno na gradu Podsreda in jih vsak po svoje začinili z bogato ponudbo destinacije Podčetrtek. Načrtujejo tudi, da bo namestitve na gradu mogoče poravnati tudi v obliki turističnih bonov, ki so bili sprejeti kot ukrep pomoči turizmu v tretjem protikoronskem zakonu.

Aktualne informacije glede koriščenja turističnih bonov pri njih bodo osveženo objavljali preko svoji profilov na družbenih omrežjih.

Foto: Občina Kozje

M.I.