Minuli vikend so kranjski policisti mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške, poroča Škandal24. Mladoletnika s puško je opazila policijska patrulja, ko je z njo hodil na javnem kraju.

 

O incidentu pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj: »Oprto je imel na sebe, s cevjo obrnjeno proti tlom. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik pa ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu. Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo takih in drugih različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost. Različne imitacije, airsotf orožje, plinske pištole ipd. so take vrste predmeti, ki so jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih, bodisi zaradi razkazovanja, bodisi zaradi groženj drugim. Glede na to, da so ti predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani tudi zakonski pogoji za uporabo najhujših prisilnih sredstev policistov, ki so intervenirali. Zato so taka ravnanja prepovedana.«

 

 

Policisti so o dogodku obvestili tudi starše mladoletnika, airsoft puško so mu zasegli. Globa za prekršek znaša 208.65 evrov, bodo pa pristojnemu sodišču predlagali odvzem predmeta.

 

Vir: Škandal24

Uredništvo