Vnovično testiranje je pokazalo, da je eden od bolnikov na gastroenterološkem oddelku v Splošni bolnišnici Jesenice, kjer je delala okužena medicinska sestra, prav tako okužen z novim koronavirusom.

Na Jesenicah novo žarišče koronavirusa

Ker so v bolnišnici pri nekaterih bolnikih, ki so od prejšnjega tedna izolirani, opazili znake morebitne okužbe z novim koronavirusom, so jim v ponedeljek znova vzeli brise. Rezultat za enega od bolnikov, ki sicer ni kazal znakov okužbe, je bil pozitiven, zato so ga odpeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani. Rezultati ponovnih testov ostalih bolnikov so bili negativni, danes pa poteka ponoven odvzem brisov tudi pri 50 zaposlenih.

Bolnišnica, kjer so okužbo pri zaposleni odkrili v četrtek zvečer, še naprej ostaja zaprta za obiskovalce. Dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Na Jesenicah so sicer v preteklih dneh odkrili šest okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom. Okužena je tudi hčerka zaposlene v bolnišnici, ki obiskuje Osnovno šolo Prežihovega Voranca na Jesenicah. Zato je njen razred od petka dalje v 14-dnevni karanteni, šolanje pa poteka na daljavo.

Danes je torej na Jesenicah okuženih 7 ljudi.

Avtor MG, članek je bil prvotno objavljen tukaj.