Na levici vse bolj izgubljajo tla pod nogami in “rohnijo” ob vodenju oddaje Odmevi s strani Luke Svetine

Foto: Twitter (Simon Blažič)

“Danes ne spreglejte Odmevov. Vodi Luka Svetina,” je v sredo objavil direktor RTV Slovenije Uroš Urbanija. Kot kaže je bila sprememba dobrodošla tudi za RTV Slovenija, saj je po odzivih sodeč na družbenih omrežjih veliko ljudi spremljalo omenjeno oddajo. Medtem, ko so ljudje naklonjeni pluralizaciji slovenskega medijskega prostora Luko Svetino pohvalili, so na levici kot kaže izgubili tla pod nogami.

Tako je denimo po Luki Svetina udaril znani pripadnik levice na socialnih omrežjih Janez Stariha: “Tale patetični izgovor novinarja je posmeh Vladi RS s strani luzerja Janeza Janše. Novinarke in novinarji RTV Slovenija odnesite jih ven. Smi ne bodo šli.” Takšnemu nekulturnemu izražanju in širjenju nestrpnosti je ploskal tudi Miha Hočevar, ki je dodal: “Točno to, odnesti jih je treba, pomesti ven iz hiše”.

Vodenje Odmevov je zmotilo tudi uporabnico Twitter-ja Jano LL, ki je zapisala: Tisti, ki sprejme vabilo na pogovor z @LukaSvetina, podpira degradacijo Odmevov. Saj fant ni sposoben niti voditi pogovora in tisti, ki mu je zaupal to vlogo, mu je naredil medvedjo uslugo. Na račun gledalcev.”

Na drugi strani so Luki Svetina za vodenje podporo izrekli celo v Avstriji, kjer so si ogledali njegovo prvo vodenje oddaje Odmevi.

Še več pozitivnih odzivov in zgražanja nad nestrpnim izražanjem nekaterih uporabnikov socialnih omrežij objavljamo v nadaljevanju.

Vir: Twitter