Na Mejnem prehodu Dobovec prijeli tri osebe, ki so v Slovenijo poskušale vstopiti ilegalno

Včeraj je bilo na območju, ki ga pokriva Policijska uprava Celje obravnavanih šestnajst prometnih nesreč. Štirinajst se jih je končalo z materialno škodo na vozilih in objektih, dve prometni nesreči pa sta se končali z lažjimi telesnimi poškodbami udeležencev. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so policisti včeraj zasegli vozili
Prvi zaseg vozila se je zgodil v jutranjih urah v kraju Gotovlje, ko je 24-letni voznik vozil osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Drugo osebno vozilo so policisti zasegli v večernih urah blizu avtocestnega izvoza Dramlje. Vozilo so zasegli 29-letnemu vozniku, ki je ravno tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Na Prevaljah in v Pristavi pri Mestinju so včeraj policisti obravnavali tudi dve nesreči pri delu. Prva se je zgodila na Prevaljah, ko je pri sestopanju s tovornega vozila spodrsnilo 23-letnemu vozniku. Pri padcu si je voznik huje poškodoval nogo. Druga nesreča se je zgodila v Pristavi pri Mestinju, ko je iz kesona tovornega vozila padel 50-letni delavec in se pri tem huje poškodoval.
Policisti Policijske uprave Celje so morali včeraj zaradi kršenja javnega reda in miru posredovati sedemkrat. Petkrat v javnih prostorih in dvakrat v zasebnih prostorih. Od tega so morali enega kršitelja tudi pridržati.
Na Mejnem prehodu Dobovec so policisti včeraj nekaj pred 21. uro, pri temeljiti mejni kontroli, v prtljažnem delu srbskega tovornega vozila, našli tri tuje državljane. Vsi trije so v Slovenijo poskušali vstopiti ilegalno. Dva sta bila državljana Pakistana, stara 16 in 26 let, eden je bil državljan Afganistana, star 17 let. V tovorno vozilo, ki je prevažalo belo tehniko so vstopili, ko je vozilo čakalo na prestop meje med Srbijo in Hrvaško. Zaradi tega so vse tri že sinoči vrnili hrvaškim varnostnim organom.
M.I.