Na nepristranskost Sophie in ‘t Veld padel velik madež. Vam bodo v opoziciji povedali, da jo sumijo netransparentne porabe?

Foto: Evropski parlament

V teh dneh, ko je na obisku v Sloveniji odbor Evropskega parlamenta pod vodstvom Sophie in ‘t Veld je spet mogoče z leve politične opcije poslušati kako “grda” je trenutna vlada in kako nedemokratično ravna s svojimi nasprotniki. To se nanaša predvsem na včerajšnji dan, ko je ministrstvo odpovedalo sestanek iz razloga, ker gospa Sophie in ‘t Veld ni dovolila snemanja sestanka in ker se predsednik vlade zaradi drugih obveznosti ni mogel sestati z njo.

Žal pa nobena od glavnih medijskih hiš ni izpostavila, da tudi Sophie in ‘t Veld ni tako popolna kot jo želijo prikazati, saj je nizozemski časopis HP De Tide leta 2019 poročal, da je poraba “dnevnic” pri omenjeni poslanki pod velikim vprašanjem. Šlo naj bi za bivanje hotelu, ki je bilo opravljeno v njenem domačem Bruslju.

Po navedbah omenjenega medija naj bi in ‘t Veldova v letu 2018 prejela 27.840 evrov za povračilo stroškov, ki so po mnenju Evropskega parlamenta posebej predvideni za bivanje v Bruslju med sestanki. 

Vir: HP De Tide