Na nesmiselne napade leve opozicije predsednik vlade Janez Janša odgovoril z rezultati vlade: Čas je za tekmovanje s programi, da bo Slovenija napredovala hitreje!

Predsednik vlade Janez Janša. (Foto: Demokracija)

Predsednik vlade Janez Janša je na redni seji Dzržavnega zbora Republike Slovenije poudaril: “V Sloveniji se marsikaj dogaja, v Slovenji bodo naslednje leto zelo pomembne volitve, zato bi bil čas da začnemo tekmovati s programi, koncepti, s tem kako se bo sodelovalo z namenom, da bo Slovenija napredovala hitreje.” Sam je mnenja, da se mu zdi izguba časa, da se opozicija ukvarja z njegovimi starimi fotografijami. Predsednik vlade je izpostavil, da se je v lanskem letu povprečna plača v Sloveniji povečala za 5.4 odstotke, že v prvem letu mandata te vlade so se pokojnine povečale za 7,7 odstotka. Da imamo rekordno nizko brezposelnost po letu 2008. Poleg tega je napovedana tudi gospodarska rast, ki je za 2 odstotka višja od padca v lanskem letu. 

Prvo poslansko vprašanje je na 25. redni seji Državnega zbora premierju Janezu Janši zastavil poslanec stranke LMŠ Robert Pavšič, ki je izpostavil, da so premierjevi odgovori na zastavljena vprašanja, ustavna pravica javnosti. Janšo je vprašal o moralnosti njegovega početja. Pavšič mu je očital, da ne more biti zagovornik drugorazrednih, hkrati pa živeti življenje elite. Pri tem je seveda namigoval na druženja na Mavriciju in na plovilu Andreja Marčiča. “Ali ste na kakršen koli način, kateri koli poslovni družbi omogočili sklepanje poslov z državo? Ali ste naredili karkoli, da se vaše zasebno druženje z lobisti, tajkuni in poslovneži ne bi odrazilo v potencialni korupciji oz. klientelizmu? Ali je to, kar ste počeli in kar je bilo dokumentirano, po vašem mnenju kakorkoli moralno ali etično sporno? Ali je to, kar počnete pošteno,” so se glasila Pavšičeva vprašanja premierju.

Janez Janša se je najprej odzval na očitke, da se izogiba vabilom na udeležbo na preiskovalnih komisijah. Ob tem je povedal, da se trudi, da bi lahko potrdil svojo udeležbo za petek, a je njegov koledar poln. Pojasnil je: “Jaz imam v enem tednu več evropskih in mednarodnih obveznosti, kot jih je imel vaš predsednik vlade v celem letu. Tako da je tu treba izbirati tudi prioritete in v tej državi obstajajo telefoni, tako da se da kaj tudi dogovoriti za kakšen termin.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija