Gledalcem Nove24TV je v zadnji oddaji Dialog, ki jo vodi voditelj Aleksander Rant, programski direktor in izvršni direktor Nove24TV Boris Tomašič predstavil novo programsko shemo, ki prihaja na televizijske ekrane v začetku februarja.

Tomašič je ob bližajoči peti obletnici delovanja spregovoril o projektu televizije in izpostavil, da je projekt Nova24TV zagotovo spremenil pravila igre, spremenil je odnose na medijskem trgu in je razbil monotonijo medijskega prostora tako imenovanih mainstream medijev, kateri imajo vse manj vpliva. Ga pa ima Nova24TV vedno več. Povedal je: “Prepričan sem, da brez projekta Nova24TV bi bili mi danes še vedno zabetonirani v monopolni medijski krajini, kjer bi veljala samo ena resnica. Ljudje enostavno ne bi imeli možnosti izvedeti nekaj drugega. Ko smo pred petimi leti in pol začeli z oddajanjem televizije, tri do štiri mesece prej pa s portalom, si niti predstavljati nisem upal, da bo to tako uspešen projekt. Če grem danes gledati naše načrt in cilje, ki smo jih zapisali, smo le te presegli že davno, tako po branosti, kot tudi po gledanosti.”

Predsednik vlade Janez Janša je ob peti obletnici portala zapisal “game changer”, spomnil in dodal je da je, “projekt Nova24TV nedvomno spremenil pravila igre, spremenil je odnose na medijskem trgu, predvsem pa je razbil monotonijo medijskega prostora tako imenovanih mainstream medijev, ki imajo vse manj vpliva. Nova24TV pa ga ima vse več. Kot sem že rekel, to se vidi po odzivih. Največ povedo negativni odzivi. Hvala vsem gledalkam in gledalcem za hvalo, bodrenje, predloge, najlepše pa je dobiti odziv besnega in živčnega levičarja, ki se z nami ne strinja, doživlja živčne zlome, ampak vendarle gleda. To pa je tisto, kar daje poseben zagon.”

V okviru nove programske sheme bo imel Aleksander Rant novo oddajo Pregled dneva, ki bo na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka ob 20:40, pri tej oddaji bo šlo za pregled najbolj zanimivih dogodkov na nekoliko drugačen način.

Tomašič je še izpostavil: “V veliko veselje mojih navijačev in vseh tistih, ki me ne marajo, od ponedeljka do četrtka vsak dan ob 20. 10 bo oddaja Kdo vam laže. Vsak dan od ponedeljka do petka ob 21. uri bo še naprej oddaja Tema dneva, ki jo vodi Luka  Svetina. V petek ob 20.10 bo nosilna oddaja Poročilo iz Državnega zbora. “

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: [Video] Še več nervoze za levičarje: Tomašič predstavil novo programsko shemo Nova24TV!