Na območju Policijske uprave Celje v zadnjem času več drznih ropov in zelo ne varni vozniki tovornih vozil

Foto: Policijska uprava Celje

Že v nedeljo 13. maja 2018 so policisti obravnavali rop, ki se je zgodil na območju Policijske postaje Laško. V ropu je bil poškodovan 81-letni moški. Zamaskiran in oborožen moški je v popoldanskem času prišel do hiše v kateri sam živi 81-letni občan. Ob tem ga je storilec z orožjem  brutalno napadel ter od njega zahteval denar. Med ropom je pri oškodovancu na vratih pozvonila ženska, ki mu je prinesla kosilo, osumljeni je medtem pobegnil. Pri tem je snel kapo z izrezom za oči. Oškodovanec je storilca takoj prepoznal saj je le-ta pred kratkim pri njemu opravljal priložnostna dela. Poškodovanega 81-letnega moškega so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. 26-letnemu osumljencu so policisti v večernih urah odvzeli prostost in ga pridržali. 26-letni moški sicer prihaja iz območja Policijske uprave Ljubljana. Zoper njega so policisti podali ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, po prvem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika-1. V sredo je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor in mu grozi kazen do desetih let zapora.

S Policijske uprave Celje so sporočili tudi, da je v zadnjem tednu  v stanovanjskih blokih prišlo do dveh drznih tatvin. V enem primeru je starejša, urejena ženska obiskala starejšo občanko in ji ponudila storitev s katero bi ji izmerila kostno gostoto. Medtem je po predvidevanjih policije v stanovanje stopila še ena oseba in občanki ukradla nekaj gotovine in dva vrednejša kosa nakita.  V drugem primeru je ženska obiskala občanko, ker naj bi v nagradni igri zadela večerjo. Medtem, ko je občanka klepetala z gospo, je v stanovanje najverjetneje vstopila druga oseba in ukradla večjo vsoto gotovine in več zlatnine.

Tudi v preteklem mesecu so policisti obravnavali nekaj drznih tatvin, le da je takrat neznanka starejšim občankam ponujala masažo obraza in glave. Druga oseba je med tem časom ukradla gotovino in nakit iz stanovanj. Zato na policiji občane opozarjajo na previdnost v kolikor jih obiščejo neznanci, ki ponujajo različne storitve.  Zato je najbolje, da teh oseb ne spuščajo v stanovanje, saj gre v večini primerov za spretne tatove, ki znajo hitro izkoristiti trenutke nepazljivosti stanovalcev.

Policisti Postaje prometne policije Celje pa so v zadnjih dneh opravljali poostreno kontrolo v cestnem prometu na avtocesti. Cilj nadzora je bil ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozilih, preverjali so tehnično urejenost vozil, spoštovanje pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu. Tako so ustavili in kontrolirali sedemindvajset tovornih vozil. Kar pri trinajstih ustavljenih vozilih so ugotovili kršitve in to skupaj kar trideset, ki so se nanašale na področje socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter na prevoz tovora. Prav tako so ugotovili kršitve povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza, prevoza odpadkov, v enem primeru pa je voznik tovornega vozila vozil s polpriklopnikom, gre za državljana Belorusije, ki je vozil pod vplivom alkohola. Obravnavanim voznikom so policisti izdali plačilne naloge, izrekli globe, dvema pa so začasno celo odvzeli vozniški dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so zoper odgovorne osebe in pravne osebe uvedli prekrškovne postopke.

Pri samem nadzoru so policisti ugotovili tudi hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga. Voznik tovornega vozila, ki je državljan Hrvaške med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga ter ni posedoval zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega prevoza. Pri vozniku tovornega vozila, ki je državljan Turčije so policisti ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanja vožnje, vožnje brez voznikove kartice ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.

https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess4459739422/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=379&_part=2&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Foto: Policijska uprava Celje
https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess4459739422/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=379&_part=3&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Foto: Policijska uprava Celje
https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess4459739422/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=379&_part=4&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Foto: Policijska uprava Celje

M.I.