Na počivališču Lopata prijeli 4 romunske državljane, ki so kradli gorivo s pomočjo za to prirejenega tovornjaka

Foto: Policijska uprava Celje

Sinoči, nekaj pred polnočjo, sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti v nadaljevanju ustavili dve tovorni vozili. Oba sta vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin sta mu pomagala sopotnika stara 41 in 23-let, oba romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni.

Foto: Policijska uprava Celje

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.

Vse štiri osumljene so policisti pridržali. Medtem, ko so z njimi opravljali postopke so dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih še zbiramo obvestila.

Osumljene bodo policisti kazensko ovadili.

M.I.