V članku “V Rogatcu lastnik štirimesečnega kužka izstradal do smrti”, avtorice Urše Zupan lahko beremo, da so se predvčerajšnjim na spletnem omrežju Facebook razširile grozljive fotografije poginulega kužka, ki v lastnih iztrebkih leži v stanovanju. Po poročanju spletnega portala 24ur.com je lastnik kužka več tednov pustil brez hrane in vode ter ga tako izstradal do smrti. Celjski policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

Ta grozna zgodba prihaja iz Rogatca. Po poročanju zgoraj omenjenega spletnega portala je Simon Mihorič, predsednik društva Srce za bulle povedal, da je najemnik v stanovanju prebival s štirimesečnim kužkom. Moški je zamujal s plačili, ni ga bilo na spregled več tednov, iz stanovanja je smrdelo, se je lastnica oz. njen partner odločil vdreti in na vratih zamenjati ključavnico, pri čemer je naletel na grozljiv prizor. V svojih iztrebkih je mrtev ležal kuža, lastnika ni bilo nikjer.

Simonu Mihoriču se zdi tudi nenavadno, da kužek ni poskušal piti vode iz stranišča ali pojesti nekaj, karkoli bi pač našel v stanovanju in dodal, da mladiček, ki hrano potrebuje štirikrat na dan, po njegovem mnenju brez vode in grane pogine v roku enega tedna ali desetih dni.

Na PU Celje primer preiskujejo. Stanovanje v katerem so našli kužka je v Rogatcu in lastnik je policistom že potrdil, da je v groznih razmerah našel poginulega kužka. Ker je lastnik stanovanja trenutno odsoten, bo policija z njim opravila razgovor v prihodnjem tednu. Policisti pa so opravili razgovore tudi po telefonu z najemnikom, kateri zanika, da bi imel psa. Bodo pa policisti opravili s sosedi in vsemi, ki bi utegnili o primeru kaj vedeti. V predmetnem primeru preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

Simon Mihorič je še poudaril, da je za takšne primere v Sloveniji kriv zakon, ki psa opredeljuje kot stvar in ne živo bitje.

 

Članek “V Rogatcu lastnik štirimesečnega kužka izstradal do smrti” je dosegljiv tukaj: https://www.24ur.com/novice/slovenija/lastnik-stirimesecnega-kuzka-izstradal-do-smrti.html